23 Nisan 2021 Cuma

En Sık Kullanılan Kaynak Elektrotları

Kaynak elektrotları, çok sayıda imalat, inşaat, otomobil ve hatta bazen ev içi uygulamalarda en yaygın kullanılan malzemelerden biridir. Genellikle özel kimyasallarla kaplanmış yüksek derecede iletken metal tellerle inşa edilmişlerdir, yüksek sıcaklıktaki kaynak arklarını desteklerler ve metal füzyon amaçlı kaynak derzleri veya eritme faaliyetleri için temel malzemeyi oluştururlar. Maske takan ve bazı metal plakalarda göz kamaştırıcı bir parıltıyla çalışan iki-üç kişiyi görmeden inşaat dükkanlarından veya otomobil tamir ve bakım garajlarından geçmek nadir görülen bir manzara değildir.

Eh, tüm kaynak elektrotları aynı değildir. Piyasaya akın eden birçok varyasyon vardır ve genellikle kullanılan elektrot, kaynak yapılacak malzemeye, kullanılacak prosedür ve altyapıya ve istenen son çıktıya bağlıdır. İşte tüm elektrot partisinin en yaygın kullanılanlarından bazıları.

Hafif Çelik Elektrotlar

Bu yaygın olarak kullanılan, esnek bir şekilde uygulanan elektrotlar, esas olarak iki bölümden oluşur - çekirdek malzeme (tel, çubuk, metal, vb.) Ve bunun üzerindeki kaplama. Hafif çelik elektrotlar genellikle yüksek kaliteli ancak düşük karbonlu çelik tortularla kaplanır. Bu elektrotlar kayda değer bir gerilme, akma dayanımına sahiptir ve uzun süreli bir ark tutabilir ve çoğunlukla yumuşak çelikler, galvanizli ve düşük alaşımlı çeliklerin kaynak işlemlerinde uygulanır. İmalat, otomobil tamiri gibi endüstriler genellikle yumuşak çelik elektrotlar kullanır.

Düşük Hidrojen Karbonlu Çelik Elektrotlar

Bu yüksek kaliteli kaynak elektrotları düşük hidrojenli demir tozları ile kaplanmıştır ve esas olarak karbon ve düşük alaşımlı çeliklerde kullanılır. Bu malzemeleri kullanarak kaynak yapılabilecek genel çekme dayanımı 70.000 psi'nin altındadır. Çok yönlü uygulamalar ve her yönden mükemmel kaynak için yeterince güçlü olan bu ürün, çelik malzemeler üzerinde gelişmiş, uzun ömürlü ve çatlamayan kaynak birikintileri ile sonuçlanır. Bu elektrotlar kullanılarak nispeten yüksek gerilimli kaynak da yapılabilir.

Önerilen makale: Paslanmaz Çelik ve Sürdürülebilirlik makalesini de okumanızı tavsiye ederiz.

Paslanmaz Çelik Elektrotlar

Özellikle elektrik üretimi-güç endüstrilerinde olduğu gibi çok yüksek sıcaklık uygulamalarında kaynak amaçlı olarak yaygın olarak kullanılan bir diğer elektrot, paslanmaz çelik elektrotlardır. Bu elektrotlar aynı zamanda ilaç, hastane ekipmanı, asit, sabun ve gübre endüstrilerinde de yerini buluyor. Açıkça görüldüğü gibi, bunlar farklı kalitede paslanmaz çeliklerden yapılmıştır ve diğer kategorilere kıyasla iyi sürünme direnci sağlar. Çok çeşitli metallere uygulanan bu elektrotlar, paslanmaz çelikten hafif ve düşük alaşımlı çeliklere, farklı ve bilinmeyen bileşimlere sahip metalleri birleştirme, kaba çelikler vb. Gibi farklı malzemeleri kaynaklamak için en iyi seçeneklerden biridir.

Levye Hangi Malzemelerden Yapılır?

Levye, tek bir kavisli uca ve düzleştirilmiş noktalara sahip tek bir metal çubuktur ve genellikle bir veya iki ucunda çivileri çıkarmak veya iki nesneyi ayırmaya zorlamak için küçük bir yarık bulunur. Demir kol, genellikle çivili ahşap kasaları açmak veya tahtaları ayırmak için kullanılır.

Levyeler birçok isimle bilinir - gözetleme çubuğu, yıkım çubuğu, jimmy, ödül çubuğu veya çimdik çubuğu. Geleneksel olarak demir veya yüksek karbonlu çelikten yapılırlar. Modern levye aleti, paslanmaz çelikten veya hatta titanyumdan da yapılabilir.

Levye, yardımcı programla çalışan el aletleridir. Bir levye satın almadan önce, yapılabileceği farklı malzeme türlerinin bilinmesi gerekir.

Bir levye yapılabilecek farklı malzemelere bir göz atalım. Kullanılan metal türü, aletin kalitesini ve performansını belirleyecektir.

Güçlü ve Ucuz - Demir

El aletleri üretimi söz konusu olduğunda, hiç şüphesiz demir, en yaygın ve en eski metaldir. Bunun büyük bir nedeni, dünyanın birçok yerinde demirin kolay bulunabilirliğidir. Aynı zamanda en ucuz seçenektir. Malzemenin yüksek mukavemeti ve tokluğu nedeniyle demir de popülerdir. Demirden yapılmış herhangi bir levye aleti kesinlikle güçlü ve sağlam olacaktır. Ancak bazı dezavantajlar da var. Demirden yapılmış aletler, aşırı neme ve güneş ışığına maruz kaldıklarında kolayca korozyona karşı hassastır. Bu nedenle dayanıklılık sözü verilmez. Demir bir levye satın alırsanız, büyük bir özenle bakımını yapmanız gerekir.

Yüksek Akma Dayanımı - Karbon Çelik

Karbon çeliği, karbon ve diğer metallerin bir alaşımıdır. Varlığı karbon çeliği demir gibi diğer malzemelerden daha güçlü ve daha sert kılan yaklaşık% 0,2 - 2 karbon içeriğinden oluşur. Aynı zamanda yüksek bir akma dayanımına sahiptir - belirli bir metalin deforme olduğu bir gerilim ölçüsü. Ağır nesneleri kaldırmak için tasarlanmış levyeler, ağır yüklere dayanabilmek için genellikle bu malzemeden yapılır. Ancak karbon çeliğinin de korozyona oldukça duyarlı olduğunu unutmayın.

Önerilen makale: Paslanmaz Çelik Temper Koşullarının Temelleri makalesini de okumanızı tavsiye ederiz.

Korozyonsuz - Paslanmaz Çelik

Paslanmaz çelik, karbon çeliği gibi,% 11 krom içeren bir başka çelik alaşımıdır. Krom, levye aletini her türlü pas veya korozyondan koruyan malzemenin yüzeyinde bir oksit oluşturur. Neme veya güneş ışığına maruz kalmak alete herhangi bir zarar vermez. Elbette paslanmaz çelik demirden biraz daha pahalıdır. Paslanmaz çelikten yapılmış bir levye, uzun süre dayanıklılık sağlayabilir.

En güçlü, hafif, korozyonsuz - Titanyum

Titanyum, alet yapımı için en güçlü malzemelerden biridir, ancak aynı zamanda çok pahalıdır. Metal, çeliğe göre ağırlık olarak çok daha hafiftir, ancak aynı zamanda çok daha güçlüdür. Bir titanyum levye aleti, aynı boyuttaki bir çelik levye çubuğundan% 40 daha hafiftir. Titanyum ayrıca daha az yoğundur ve daha düşük bir esneklik modülüne sahiptir, bu da onların esnekliği kolayca yeniden düzenlemelerine ve basınçla daha iyi başa çıkma kapasitesine sahip olmalarına yardımcı olur. Çekme mukavemetine sahiptir ve sert bir yüzeye vurulduğunda kırılgan olmayacaktır. Malzeme ayrıca güneş ışığına veya neme maruz kaldığında pas tutmayacaktır.

Inconel Kaynağı İçin 3 Uygulama

Yüksek ısılı uygulamalarda kullanılan Inconel, ağır hizmet tipi, dayanıklı ve esnek bir metal malzemedir. Malzeme de çok pahalıdır, bu nedenle çoğu zaman metal imalatçıları ve kaynakçılar Inconel projelerinde çalışmaktan çekinirler.

INCONEL KAYNAK İÇİN TIBBİ UYGULAMALAR

MRI ve X-Ray ekipmanı, içinde yüksek ısıl işlemle üretilen bileşenlere sahiptir. Bu bileşenleri üretmek için kullanılan ekipman, genellikle işleme için yüksek ısıya dayanacak Inconel parçalarına sahiptir.

Bu makinelerde belirli parçalar için inconel kaynak ve imalat kullanılmaktadır. Kalitesini sağlamak için bu parçalara nüfuz edilmeli ve basınç testi yapılmalıdır. Üretim ekipmanının içinde, bu parçalar tekrarlanan yüksek sıcaklıklara dayanmalıdır. Inconel metal ve kaynaklar, değiştirilmeden önce parçaların daha uzun süre dayanmasına yardımcı olabilir.

INCONEL KAYNAK İÇİN YÜKSEK ISI PROSESİ

Detaylar yüksek ısı prosesleri için tescilli olabilirken, Inconel kaynağı genellikle güç ve dayanıklılık için gereklidir. Inconel kaynağı neredeyse her zaman yüksek ısı durumlarında kullanılır.

Bu tür yüksek ısı prosesleri için Inconel kaynağı tercih edilirken, müşterilerde bu parçaların zamanla yıpranacağı ve değiştirilmesi gerektiği konusunda bir anlayış vardır. Sürekli basınç altına alınan tüm metallerde olduğu gibi, Inconel metal bileşenleri zamanla doğal olarak bozulacaktır. Gerekliliği, üretim sürecini ve istenen uzun ömürlülüğü anlamak, ATWF'deki ekibin yüksek kaliteli ürünler ve gelecekteki değişimler için hızlı bir geri dönüş süresi yaratmasına yardımcı olur.

Önerilen makale: Şerit, Folyo ve Tel İçin Paslanmaz Çelik Sınıf Seçimi makalesini de okumanızı tavsiye ederiz.

ÇEVRESEL NEDENLERE YÖNELİK INCONEL KAYNAK

Bu uygulamada, müşteriler toksik materyali yakmak için Inconel kaynaklı bileşenler kullanan fabrikasyon bir ürün kullanıyorlar. ATWF'deki ekip tarafından çalışılan tüm malzemeler, bir tür ısıtma işleminde olacak bileşenleri oluşturmak için kullanılıyor. Genel olarak parçalar, işlenen her şey için özel olarak tasarlanmış bir fırında kullanılmaktadır.

Genellikle, bir sepetin (ayrıca Inconel kaynaklı) itilip yüksek bir sıcaklıkta ısıtılacağı, boru şeklinde veya kare şeklinde bir tünel oluşturulur. Yanma, daha sonra atılmak üzere başka bir odada toplanır, ancak yüksek ısıya maruz kalan ürün toksik madde içermez.

MÜŞTERİLER NEDEN INCONEL KAYNAK İLE UYGULAMALARI SEÇER?

Inconel kaynaklar, diğer malzemelerden farklı olarak yüksek ısıya dayanır. İster tıbbi, ister üretim veya saflaştırma uygulamalarında olsun, Inconel kaynağı benzersiz güç ve dayanıklılık sunar. Malzeme üzerinde çalışma deneyimi olan bir şirket seçmek, istenen sonuçları elde etmek için çok önemlidir.

Alüminyum Sac Metal İmalatının Faydaları

Belirli bir fabrikasyon ihtiyacınız varsa, alüminyum sac metal imalatı, işi doğru ve bütçeye uygun bir şekilde yapmak için aradığınız çözüm olabilir. Yaygın olarak kullanılan diğer malzemelerden farklı olarak alüminyum, hafif ve esnek yapısı sayesinde birçok ek avantaj sunar.

ALÜMİNYUM SAC - METAL VS. PLASTİK İMALAT

Yeni ekipman için bir parça veya yaratmanız gereken belirli bir parça gibi belirli bir imalat ihtiyacınız varsa, alüminyum sac ve plastik genellikle sizin için mevcut iki seçenektir. Ve her ikisi de alt sınırınızı korumak için ihtiyaç duyduğunuz uygun fiyatı sunarken, ikisi arasında kesinlikle bazı farklılıklar vardır.

Plastik imalat, uygun fiyatlı ve çok yönlü olmasına rağmen, çeşitli sorunlar ortaya çıkarmaktadır. Bunlardan biri, zamanla aşınma ve yıpranmaya karşı çok az direnç göstermesidir. Aşındırıcı kimyasal elementlerin, yüksek sıcaklıkların ve hatta sadece tekrarlanan sürtünmenin olduğu bir ortamda çalışıyorsanız, plastik bir parçanın hızlı bir şekilde bozulacağını göreceksiniz.

Yeni Harekete Geçirici Mesaj

Öte yandan, alüminyum sac kullanmak mükemmel bir alternatiftir. Alüminyum, plastiğe göre daha yüksek bir ısı direncine sahiptir, karşılaştırılabilir bir satın alınabilirlik sunar ve plastiğe kıyasla gelişmiş bir mukavemete sahiptir. Alüminyum sac metal imalatı, plastik imalat problemlerine çok yönlü ve uygun maliyetli bir çözümdür.

Önerilen makale: Östenitik Paslanmaz Çelik Nedir makalesini de okumanızı tavsiye ederiz.

ALÜMİNYUM SAC İMALAT VS. ÇELİK

Son yıllarda alüminyum, çelik metal imalatına yaygın bir alternatif haline geldi. Alüminyum, manyetik olmayan, inanılmaz derecede güçlü ve çok yönlü olan hafif bir metaldir. Ek olarak, alüminyum, çelikten farklı olarak korozyona dayanıklıdır ve sıkı bir yüzey olmadan elemanlarda bırakıldığında hızla paslanabilir.

Alüminyum sac, aynı çeliğin birçoğunda kullanılabilir. Hassas iş için lazerle kesilebilir, sıkı ve sızdırmaz bağlama için alüminyum kaynağı yapılabilir ve ayrıca diğer fabrikasyon metalleri gibi eritilebilir, şekillendirilebilir ve işlenebilir.

Alüminyum sac imalatını çeliğe göre kullanmanın en büyük yararı metalin ağırlığıdır. Alüminyum, çeliğin kabaca üçte biri kadar bir ağırlık sunar, bu da çok yönlülüğe ihtiyaç duyan imalat projeleri için mükemmel bir çözüm olduğu anlamına gelir.

Paslanmaz Çelik İmalatın Avantajları

Paslanmaz çeliğin yüksek maliyeti nedeniyle, mühendisler ve tasarımcılar çoğu zaman birçok avantajını gözden kaçırırlar. Bu faydalar, malzeme projenin ömrü boyunca büyük olasılıkla en büyük değeri sağlayacağından, genellikle paslanmaz çeliğe yapılan ilk yatırımı haklı çıkaracaktır.

PASLANMAZ ÇELİĞE GİRİŞ

Paslanmaz çelik, minimum% 10,5 krom içeren bir demir alaşımıdır. Krom, "pasif katman" olarak bilinen çeliğin yüzeyinde ince bir oksit tabakası üretir. İngiliz Paslanmaz Çelik Derneği

Çeliğin içindeki krom, çeliğin korozyona dayanıklı olmasını sağlayarak sert ve görünmez bir yüzey oluşturur. Paslanmaz çeliğin niteliklerinden bazıları şunlardır:

Oksijen varlığında kendini iyileştirme yeteneği. Krom, paslanmaz çeliğin kendi kendini iyileştirme kabiliyetinde önemli bir rol oynasa da, molibden, nikel ve nitrojen gibi başka elementler de var.

60'tan fazla paslanmaz çelik sınıfı vardır.

PASLANMAZ ÇELİK İMALATIN AVANTAJLARI

Mevcut diğer tüm metaller gibi, paslanmaz çeliğin dezavantajları vardır. Yüksek başlangıç ​​maliyeti, metalin yüksek kaliteli ekipman olmadan taşınmasının sonuçları ve metalin kaynaklanmasındaki zorluklar en yaygın dezavantajlar olarak üst sıralarda yer almaktadır. Paslanmaz çeliği dikkate almaya değer kılan şey, avantajlarının bu güvenilir metalle çalışmanın dezavantajlarından çok daha ağır basmasıdır.

% 100 Geri Dönüştürülebilir

Giderek daha fazla kuruluş, toplulukları üzerinde genel olarak sahip oldukları etkinin farkında olmayı seçiyor. Paslanmaz çeliğin% 50'sinden fazlası önceden eritilmiş paslanmaz çelik hurdalarından gelir ve israfı azaltır.

Önerilen makale: Tuzlu Su Korozyonunu Paslanmaz Çelikle Aşmak makalesini de okumanızı tavsiye ederiz.

Üretim Kolaylığı

Paslanmaz çelikle çalışmak, yalnızca imalatçınız eski ekipmanlarla çalışıyorsa bir sorundur. Birinci sınıf, modern seçeneklerin kullanımıyla paslanmaz çelik kesilebilir, kaynak yapılabilir ve aradaki her şey kolaylıkla yapılabilir.

Korozyona dayanıklı

Korozyona dayanıklı olması, paslanmaz çelikle çalışmanın genel değerini ve uzun vadeli yatırımını etkiler. Krom, çeliğin korozyona karşı dirençli kalmasına izin verirken, farklı alaşım seviyeleri farklı ayarlarda korozyonu etkiler. Islak elemanlarda kullanım için, daha düşük dereceli alaşımlar en iyi sonucu verir. Asit ve alkali çözeltiler etrafında kullanım için, daha yüksek bir alaşım sınıfı daha iyi bir seçenektir.

Yangına ve Isıya Dayanıklı

Paslanmaz çeliğin uzun vadeli yatırımına daha fazla değer katan, ateşe ve ısıya karşı dayanıklılığıdır. Yüksek krom ve nikel alaşımlı kalitelerin seçilmesi, paslanmaz çeliği kazanlarda, vanalarda, besleme suyu ısıtıcılarında ve diğer ısı eşanjörlerinde etkin bir şekilde kullanmanıza olanak tanır.

Demir ve Demir Dışı Metaller

Demirli ve demirsiz metaller arasında epeyce fark olmasına rağmen, birini diğerinden tanımanın en hızlı yolu demirdir. Demirli metaller demir içerirken demir dışı metaller içermez. Demir içeren ve içermeyen metaller de kendi farklı özelliklerini içerir; bu özellikler nasıl kullanılabileceklerini ve kullanılamayacaklarını belirler.

DEMİR VE DEMİR OLMAYAN METALLERİN TARİHÇESİ

Bakır ve bronz, taş devrinin sonunu gösteren bakırın keşfi ile en çok tanınan demir dışı metallerdir.

MÖ 1.200 civarında, demir üretiminin doğuşuyla birlikte, demirli metallerin kullanımı daha geleneksel hale geldi ve sonuçta bizi demir çağına götürdü.

DEMİR METALLERİN ÖZELLİKLERİ

Demirli metaller daha çok inşaatta, nakliye konteynırlarında, borularda, otomobillerde ve daha pek çok alanda kullanılmaktadır. Neme maruz kaldığında paslanmaya karşı bir hassasiyetle, en iyi uzun vadeli seçenekler arasında ferforje ve paslanmaz çelik bulunur.

Demir içeren metallerin sınıflandırmasına bakalım. Demirli metallerin çoğu manyetiktir ve buzdolaplarının yanı sıra motor ve elektrikli parçaların üretiminde kullanılır.

Paslanmaz çelik

Paslanmaz çelik, kendi kendini iyileştirme özelliğinden dolayı demir içeren metallerin en dayanıklılarından biridir. Sadece ısıya ve korozyona dayanıklı değildir, aynı zamanda dayanıklıdır ve çoğu çelikten daha iyi bir ömür boyu değer sunar.

Dövme demir

Ferforje demir, demir içeren metaller ailesinin bir diğer dayanıklı üyesidir. Ferforje, çok az karbon içeriğine sahip bir alaşımdır. İmalat sırasında cüruf katılması nedeniyle ferforje korozyona ve oksidasyona karşı dayanıklıdır. Zincirlerde, dikenli tellerde ve korkuluklarda kullanılır, yorulma dayanımı düşüktür.

Dökme Demir

Güçlü ve yine de çok kırılgan olan dökme demir, motor blokları ve rögar kapakları üretmek için kullanılır.

Karbon çelik

Yüksek karbon içeriği nedeniyle en sert çeliklerden biri olan karbon çeliği, takım tezgahları, matkaplar ve bıçakların imalatında kullanılır.

Önerilen makale: Paslanmaz Çelik ve Diğer Metaller İçin Soğuk Haddeleme makalesini de okumanızı tavsiye ederiz.

DEMİR OLMAYAN METAL ÖZELLİKLER

Demir içermeyen metallerdeki demir eksikliği, onlara demir içeren metallere göre birkaç avantaj sağlar ve bu, onların işlenebilirliğinin yanı sıra pas ve korozyona karşı daha yüksek bir dirençtir. Demir içermeyen metaller genellikle oluklar, sıvı borular, çatılar ve daha fazlası için kullanılır.

Alüminyum

Alüminyumun hafif ağırlığı, onu yiyecek kutuları, uçaklar, mutfak eşyaları ve araba üretiminde kullanmak için harika kılar.

Bakır

Elektrik endüstrisinde kullanılan bakır, dövülebilir ve yüksek iletkenliğe sahiptir. Bakır ayrıca heykellerde, mesnetlerde ve çatılarda kullanılan doğal olarak oluşan bir maddedir.

Pirinç

Genellikle süs eşyalarında ve elektrik tesisatlarında kullanılan pirinç, bakır ve çinkonun bir kombinasyonudur.

Çinko

Çok düşük bir erime noktasına sahip olduğu bilinen çinko, genellikle galvanizlemede veya paslanmayı önlemek için demir veya çeliğe koruyucu bir kaplama uygulamada kullanılır.

Paslanmaz Çelik Yüzeyler İçin Seçenekler Nelerdir?

Paslanmaz çelik, dayanıklılığı, dayanıklılığı ve çok yönlülüğü nedeniyle endüstriyel veya ticari imalatta kullanılan en yaygın malzemelerden biridir. Malzemenin popülaritesine katkıda bulunan faktörlerden biri, projenizi rustik bir tarzdan göz alıcı bir tarza tamamen dönüştürebilecek çeşitli kaplamaların bulunmasıdır.

PASLANMAZ ÇELİK YÜZEY NEDİR?

Paslanmaz çelik, özel projenizin kapsamına göre en iyi şekilde seçilen çeşitli kaplamalara sahiptir. Daha önce mutfak aletleri satın aldıysanız veya yerel donanım mağazanızdaki banyo armatürleri koridorunda yürüdüyseniz, muhtemelen birkaç olasılık görmüşsünüzdür. Aralarından seçim yapabileceğiniz fırçalanmış, parlak veya metalik görünümlü ve aynalı paslanmaz çelik seçenekleri bulunmaktadır.

Özel işiniz için doğru paslanmaz çelik kaplamayı seçmek büyük ölçüde proje kapsamınıza bağlı olacaktır çünkü farklı yüzeyler farklı gözenekliliğe sahiptir ve bu da metalin uzun ömürlülüğünü etkileyebilir. Örneğin, dış mekan uygulamalarında kullanılan paslanmaz çelik, elemanlara maruz kalmayı ve bunun sonucunda malzemenin aşınmasını önlemek için genellikle son kat dolgu macunu ile daha parlak bir son kattır.

PASLANMAZ ÇELİK SEÇENEKLERİ NELERDİR?

Değirmenden çıkan paslanmaz çelik, sıcak haddelenmiş bir yüzeyle gelir, bu da bir metal parçasının nasıl görünmesi gerektiğini hayal ettiğiniz anlamına gelir. Özellikle parlak veya parlak değildir ve fırçalanmamış veya yansıtılmamıştır. Bu metal olduğu gibi bırakılır ve genellikle müşterilerin görebileceği ürünler için kullanılır. Bu, geleneksel bir mutfak lavabosuna benzer bir yüzeye sahiptir.

Bazı metaller soğuk haddelenmiş olarak gelir, bu da ona mat veya düz bir görünüm verir. Bu malzeme daha grenlidir ve genellikle sıcak haddelenmiş metalden daha düşük bir fiyattır. Bu metal olduğu gibi bırakılır ve genellikle paslanmaz çeliğin sağlamlığına ve dayanıklılığına ihtiyaç duyan, ancak yüksek kaliteli bir kaplama gerektirmeyen projeler için kullanılır.

Önerilen makale: Mimari Projelerde En İyi İmalat İçin Paslanmaz Çelik makalesini de okumanızı tavsiye ederiz.

Sipariş amacıyla, numaralar aşağıdaki gibi farklı metal kaplamalarla ilişkilendirilir:

# 2B veya # 2D, donuk bir yüzeye sahip, dayanıklılık için mükemmel olan ancak "bitmiş" görünüme sahip olmayan soğuk haddelenmiş metali temsil eder

# 3 veya # 4, bir sonraki projenizde profesyonel ve bitmiş bir görünüm için mükemmel olan sıcak haddelenmiş metali temsil eder (düşünün: mutfak lavabosu). Bu, kaynaştırmak istediğiniz dikişlere sahip kaynak projeleri için harikadır.

# 10, imalat tamamlandığında (kurulumdan önce) genellikle parlatıcıya giden, ayna gibi sıcak haddelenmiş metali temsil eder

3 ile 10 arasında, kayan bir aynalı yüzey ölçeğidir. Ne kadar yansıtma istediğinizden emin değilseniz, ekibimiz size sipariş süreci sırasında birkaç farklı seçeneğin örneklerini gösterebilir.

Paslanmaz Çelik Taneli Kaplama Kullanılacak 3 Durum

Bir paslanmaz çelik proje için bir kaplama seçmek, parçanın sektörünüzün ve hizmet kuruluşunuzun özel ihtiyaçlarını karşılamasını sağlamak için çok önemlidir. Damarlı kaplama veya "fırçalanmış" görünüm, konut ve ticari paslanmaz çelik uygulamaları için yaygın bir seçenektir. Bu makalede, bir paslanmaz çelik grenli kaplamanın en yaygın 3 kullanımını tartışacağız.

AĞIR TRAFİK ALANLARI VEYA ENDÜSTRİYEL UYGULAMALAR

Yoğun trafik veya yoğun kullanım alanlarında kullanılan paslanmaz çelik parçalar için grenli bir yüzey kullanmak yaygındır. Bu malzeme aşınma ve yıpranmaya karşı yüksek bütünlüğe sahiptir ve bu haliyle uzun süre iyi görünecektir.

Paslanmaz çelik tanecik metalden parlatılmadığı için donuk bir parlaklığa sahiptir ve kolayca gözle görülür şekilde çizilmez veya hasar görmez. Bu, onu servis asansörü duvar panelleri, yürüyen merdiven parçaları ve daha fazlası için mükemmel kılar.

GIDA VEYA İÇECEK ÜRETİMİ KORUYUCU PANELLER

Paslanmaz çelik tanecikli kaplama, yüksek kaliteli gıda veya kimyasal ürünlerin imalatında ve üretiminde sıklıkla kullanılmasa da, genellikle makinelerin etrafındaki koruyucu paneller ve kurulum için kullanılır.

Önerilen makale: Paslanmaz Çelik Ne Zaman Kullanılmalıdır makalesini de okumanızı tavsiye ederiz.

Neden? Paslanmaz çeliğin gözle görülür tanecikleri, bakteri ve diğer zararlı partiküllerin toplanması için yer sağlar ve bu da onu gıda veya kimyasal üretim için uygun hale getirmez. Bununla birlikte, gren kaplamalı paslanmaz çelik metal, süreç boyunca işçileri korumak için mükemmel olan sağlam ve kolayca zarar görmeyen bir yüzey sunar.

TİCARİ MAKİNA VE EKİPMAN

Paslanmaz çelik tanecikli kaplama, oldukça gözenekli malzemeler için tasarlanmamış ticari makine ve ekipmanlar için mükemmel bir malzemedir. Örneğin, giysi veya bilimsel ekipman için üretim ekipmanı, paslanmaz çeliğin sağlam yapısını ve bütünlüğünü kullanabilir, ancak mutlaka sıcak haddelenmiş paslanmaz çeliğin düşük gözenekliliğini gerektirmez.

Bu uygulama için, grenli bir paslanmaz çelik aslında mükemmeldir. Son derece dayanıklı, ürüne zarar verme olasılığı düşük olan ve temizlenmesi kolay bir tanecikli kaplama, paslanmaz çeliğin tüm gücünü, daha yoğun bir hazırlık ve bitirme masrafı olmadan sunar.

PASLANMAZ ÇELİK TAHILIN ORTAK ÖRNEKLERİ

Endüstriyel uygulamalar için ortak olan paslanmaz çelik # 3 ve # 4, kolayca görülebilen yönlü paslanmaz çelik damarlı fırçalanmış bir görünüme sahiptir. Parlak veya aynalı yüzey olmadan, bu metal genellikle ticari veya endüstriyel uygulamalarda kullanılır çünkü kolayca aşınma ve yıpranma göstermezler.

Daha yaygın uygulamalarda, bir mutfak lavabosu, parlak olmayan asansör duvar panelleri, ev mutfak aletleri veya paslanmaz çelik zemin tekme plakaları için paslanmaz çelik tahıl cilası kullanıldığını görmeniz muhtemeldir.

Paslanmaz Çelik Kaynağı İçin Kullanılan Yaygın Yöntemler

Paslanmaz çelik kaynak işlemi, malzemenin kalınlığına ve kaplamasına ve ayrıca bitmiş ürünün kullanımına bağlı olarak değişir. Paslanmaz çeliğin kaynaklanması için çeşitli yöntemler varken, Amerika Birleşik Devletleri'ndeki kaynakçılar tarafından en yaygın olarak kullanılan üç yöntem vardır. Bu paslanmaz çelik kaynak yöntemleri TIG kaynağı, direnç kaynağı ve MIG kaynağıdır.

TIG kaynağı, direnç kaynağı ve MIG kaynağıdır. Her biri hakkında daha fazla bilgi edinmek için okumaya devam edin.

1. TIG KAYNAĞI VEYA GAZ TUNGSTEN ARK KAYNAĞI

Yüksek kalite, çok yönlülük ve uzun ömür sunan TIG, en yaygın kullanılan paslanmaz çelik kaynak işlemidir. Bu kaynak işlemi, onu ince malzemeler için mükemmel kılan düşük bir ısı girdisi yaratır. Argon gazı, helyum, hidrojen ve nitrojen dahil olmak üzere spesifik projenin ihtiyaçlarına bağlı olarak genellikle diğer gazlarla karıştırılır. Oksidasyonu önlemek ve korozyona karşı direnci artırmak için, iç ve dış kaynaklar arasında inert destek gazı koruması oluşturan tek taraflı bir kaynak işlemi kullanılabilir.

2. DİRENÇ VEYA NOKTA KAYNAĞI

Direnç ya da "punta" kaynağı, çoğu zaman denildiği gibi, en ekonomik kaynak türlerinden biridir. Direnç kaynağı (RW) ekipmanı inanılmaz derecede çok yönlüdür, bu da hem küçük hem de büyük projelerde kullanılabileceği anlamına gelir.

RW, yıpranmış metal kenarları ısıtmak ve bunları birbirine yapıştırmak için bir elektrik akımı kullanır. Bu tür bir kaynak, düşük erime noktasına sahip metal üzerinde son derece verimlidir çünkü metalin bozulmasını önlemek için özel olarak tasarlanabilir.

3. MIG KAYNAK VEYA GAZ METAL AC KAYNAK

MIG kaynağı, doğru yapıldığında iki parça paslanmaz çeliğin güçlü bir şekilde birleştirilmesini sağlayan yarı otomatik bir işlemdir. Bu işlem, argon bakımından zengin bir koruyucu gaz ve bir katı tel elektrot kullanır.

Önerilen makale: Plazma Kesimin 5 Faydası makalesini de okumanızı tavsiye ederiz.

MIG kaynağı popülerdir çünkü kaynakçının, karmaşık paslanmaz çelik projelerde ulaşılması zor noktalara kaynak yapmayı kolaylaştıran darbeli bir akım kaynağı kullanmasına izin verir. Helyum, oksijen ve karbondioksit içerenler de dahil olmak üzere diğer gaz karışımları genellikle arkın stabilize edilmesi ve kaynağın kalitesini iyileştirmek için kullanılır.

HANGİ PASLANMAZ ÇELİK KAYNAK YÖNTEMİ EN İYİDİR?

Paslanmaz çeliğin kaynağı için doğru yöntemi seçmek, gerçekten aradığınız kaliteye bağlıdır. Daha uygun fiyatlı bir kaynak arıyorsanız, iş için punta kaynağı en iyi seçenek olabilir. Ancak üzerinde çalıştığımız malzeme ince ise, TIG veya gaz tungsten ark kaynağı daha iyi bir seçim 

Beton ve Çelik Çiviler Arasındaki Farkı

Günlük hayatta tırnaklar en yaygın olanıdır, özellikle dekorasyonda çivi en çok kullanılan aletlerdir, ancak tırnaklar da bir çok çeşide ayrılır, kullanımda farklı çivi çeşitleri de farklıdır, artık dekorasyonda yaygın olarak kullanılan beton çivilerdir. Beton çivilerin sertliği, duvara çivilemenin kırılması kolay olmadığında nispeten güçlüdür, bu nedenle dekorasyon beton duvar vb. sırasında genellikle betona çivilenirler.

Kimyasal açıdan çimento çivisi çelik çividir. Karbon içeriği demir çividen daha azdır ve sertliği demir çiviye göre daha güçlüdür. Kullanım açısından çimento çivi sabitleme için beton bir duvara çakılabilir.

Çelik çiviler, nesneleri çivi çakmak için kullanılan çelik tel ürünlerdir. Sanayi, tarım, inşaat, sivil ve diğer alanlarda yaygın olarak kullanılmaktadır. Esas olarak, nesneyi küçük çaplı kesme kuvvetinden daha az eksenel ayırma kuvveti ile sabitlemek için kullanılır. Basit işleme, rahat kullanım ve hızlı çivileme özelliklerine sahiptir.

Farklı amaç ve ihtiyaçlara göre seçilebilen birçok çeşit ve şekillerde çelik çivi bulunmaktadır. Başlıca çeşitleri yuvarlak çivi, düz başlı çivi, düz başlı çivi, kare çivi, üçgen çivi, at binme çivisi, büküm çivi, atış çivisi, çimento çivi, ekleme çivisi, linolyum çivi, oluklu çivi vb. genellikle şekil, amaç veya çivileme yöntemiyle (atış çivisi gibi) belirlenir ve ayrıca yüzeyin kaplaması (galvaniz çivi, pürüzsüz yüzey çivisi vb.) olup olmadığına göre de ayırt edilir. En yaygın kullanılan ve en yaygın kullanılan genel amaçlı yuvarlak çividir.

Yaygın olarak çelik çivi olarak bilinen çimento çivi bir çividir. Karbon çeliğinden yapılmıştır. Malzeme 45 çelik veya 60 çeliktir. Tel çekme, tavlama, çivi yapımı, su verme ve diğer işlemlerle işlenir, bu nedenle doku nispeten zordur. İşlevi, bazı sert ve sıradan demir çivi üzerine çivi çakmaktır, çünkü malzeme sıradan çivilerden çok farklıdır, özel bir çiviye aittir. Çimento çivisinin sertliği çok büyük, kalın ve kısadır ve penetrasyon kabiliyeti çok kuvvetlidir.

Beton çiviler için kayar çubuklar, düz çizgiler, kıvrımlar, spiraller, şantuklar vb. Gibi birçok türde vida çubuğu vardır.

Önerilen makale: Metal Izgaralar makalesini de okumanızı tavsiye ederiz.

Farklı sınıflandırma yöntemlerine göre, çimento çivileri ayrıca siyah çimento çivileri, mavi çimento çivileri, renkli çimento çivileri, havşa başlı çimento çivileri, K-şekilli çimento çivileri, T-şekilli çimento çivileri, galvanizli çimento çivileri vb.

Tungsten Karbür Bilye

Yaygın olarak tungsten çelik bilyalar olarak bilinen tungsten karbür bilyeler, semente karbürden yapılmış bilyalar ve bilyalar anlamına gelir. Çimentolu karbür bilyeler yüksek sertliğe, aşınma direncine, korozyon direncine, eğilme direncine ve zorlu kullanım ortamlarına sahiptir. Tüm çelik bilyelerin yerini alabilirler. Ürün:% s. Yaygın olarak tungsten çelik bilye olarak bilinen, semente karbürden yapılmış bilye ve bilyeyi ifade eder. Sinterlenmiş karbür bilya yüksek sertliğe, aşınma direncine, korozyon direncine, eğilme direncine ve sert ortama sahiptir. Tüm çelik bilyalı ürünlerin yerini alabilir.

Sinterlenmiş karbür bilya türleri:

Semente karbür bilyeler, bir vakumlu fırın veya Hidrojen indirgeme fırınında sinterlenmiş toz metalurji ürünleri, ortak semente karbür ürünler YG, YN, YT, YW serileridir.

Yaygın olarak kullanılan sinterlenmiş karbür bilyeler temel olarak şu şekilde ikiye ayrılır: YG6 sinterlenmiş karbür bilyalar. YG6x sinterlenmiş karbür bilyalar. YG8 sinterlenmiş karbür bilyalar. YG13 sinterlenmiş karbür bilyalar. YG20 sinterlenmiş karbür bilyalar. YN6 sinterlenmiş karbür bilyalar. .YN12 sinterlenmiş karbür bilye. YT5 sinterlenmiş karbür bilya. YT15 sinterlenmiş karbür bilya.

Sinterlenmiş karbür bilyelerin özellikleri ve nitelikleri:

Çimentolu karbür bilyeler, tüm çelik bilyalı ürünlerin yerini alabilecek yüksek sertliğe, aşınma direncine, korozyon direncine, eğilme direncine ve sert ortama sahiptir. Sert alaşımlı bilya sertliği ≥90.5, yoğunluk = 14.9 g / m³.

Önerilen makale: Paslanmaz Çelik Hakkında Sıkça Sorulan 5 Soru makalesini de okumanızı tavsiye ederiz.

Tungsten karbür bilye uygulaması:

Sinterlenmiş karbür bilyaların uygulama aralığı son derece geniştir, örneğin: hassas rulmanlar, aletler, sayaçlar, kalem yapımı, püskürtme makineleri, su pompaları, mekanik aksesuarlar, sızdırmazlık valfleri, fren pompaları, delme delikleri, petrol sahaları, hidroklorik asit laboratuvarları, sertlik ölçüm cihazları, olta takımı, karşı ağırlık, dekorasyon, terbiye ve diğer üst düzey endüstriler.

PM Yüksek Hız Çeliği

PM yüksek hız çeliğinin sınıflandırması nedir?

PM yüksek hız çeliği sınıflandırmasının sınıflandırılmadığı söylenmez. Aslında, bir tungsten sistemine ve molibden sistemlerine bölünmüş sıradan yüksek hızlı çelik olarak sınıflandırılır. Bununla birlikte, imalat sürecinde, geleneksel yüksek hızlı çeliğin aksine, PFM yüksek hızlı çelik, yüksek frekanslı bir indüksiyon fırınından eritilmiş erimiş çeliktir ve daha sonra yüksek basınçlı gazla jet soğutma ile kristalize toz elde edilir ve daha sonra elde edilir. toz, yüksek sıcaklıkta ve yüksek basınçta elde edilir Boş alet aşağı bastırılır veya önce kütük oluşturulur, daha sonra dövme ve aletin şekline yuvarlanır.

PM yüksek hız çeliğinin özellikleri:

1. Çeliğin sertlik değeri 69-70hrc'dir.

2. Mikroyapı çok ince ve tekdüzedir ve yönlülüğü yoktur, bu da ısıl işlemdeki gerilimi ve deformasyonu azaltır.

3. Isıl işlem boyutu, sürekli ve kararlı ısıl işlem sonucunda sabittir.

4. Öğütme verimliliği, yüksek hız çeliğinin ergitilmesinden 2-3 kat daha yüksektir.

5. İyi aşınma direnci.

6. Maliyet yüksektir ve fiyat sinterlenmiş karbürinkine eşittir. Bu nedenle, ana uygulama kapsamı karmaşık aletler üretmektir.

7. Takımların, büyük boyutlu takımların (ocaklar ve dişli kesiciler gibi), hassas takımların ve büyük taşlama kapasitesine sahip karmaşık takımların imalatı için uygundur.

Önerilen makale: Karbon Çeliği ve Paslanmaz Çelik Arasındaki Fark makalesini de okumanızı tavsiye ederiz.


Neden Küçük Mekanlar İçin Spiral Merdivenleri Seçmelisiniz?

İki katı güvenli bir şekilde bağlamanız gerekiyor, ancak her ikisinde de büyük miktarda alan yok mu? Bir çatı katı tadilatını veya çatı katı dönüşümünü tamamladınız ve içeri girip çıkmak için geri çekilebilir bir merdiven kullanmanın ötesine geçmek mi istiyorsunuz? Ticari alanınız için zevkli, verimli, ancak göze batmayan bir eklenti mi arıyorsunuz?

Pratik ve Şık

Spiral merdivenler, karmaşık bir soruna şık ve modern bir çözümdür. Dikey olarak hizalanmış iki nokta arasına kolayca takılan merdivenler, baştaki spirali oluşturmak için merkezi bir eksen etrafında yükselir. Sarmal merdivenler ahşap, metal ve camdan yapılabilir. Çok yönlü kaplamayı her ortamda harika görünen güvenli, sağlam bariyerlerle birleştiren sağlam çelik yapı ofisler, fabrikalar ve mağazalar için en popüler seçimdir.

Spiral Merdivenlerin Avantajları

Spiral tasarımların geleneksel düz yükselen merdivenlere göre birçok avantajı vardır. Diğer merdiven tasarımlarından daha az yer kaplarlar (bir merdiven). Gerektiği kadar kompakt veya geniş yapılabilirler. Merkezi eksen ve dış korumalar, çeşitli genişlik ve yükleri desteklemek için ayarlanabilir. Ayrıca, duvarları ve L dönüşlerini dikkate almaya gerek kalmadan bir odanın merkezine veya sahanın ortasına (uygun açıklıkla) takılabilirler.

Ayrıca, taşınabilir ve sabitlenebilir olmaları da kolaydır. (Bazı) spiral merdivenlerde kullanılan bağımsız, cıvatalı tasarımlar, farklı taban noktalarında demonte edilebilir, taşınabilir ve yeniden monte edilebilir. Bu esneklik, spiral merdivenlerin katlarda, yapılarda ve yeni tadilatlarda kolaylıkla yeniden kullanılmasına izin verir.

Öneri makale: Paslanmaz Çeliğin Şekillendirme Potansiyeli makalesini de okumanızı tavsiye ederiz.

Paranın Değeri

Spiral merdivenler paranızın tam karşılığını verir. Dikey bir tırmanışa uymak için gereken hızlı kesimler ve merdivenin bağımsız yapısı, maliyetlerin azaldığı anlamına gelir. Bu, duvarlara düz bir merdiven takmak için gereken zamandan, güçlükten ve pahalı tadilatlardan tasarruf etmenizi sağlayabilir. Sarmal merdivenler, tasarımlarının bir parçası olarak korkuluklarını da içerir ve sizi kurulum sonrası herhangi bir işin zahmetinden kurtarır.

Spiral merdivenler her türlü iç tasarıma uyar. Kompakt merdivenlere eklenebilecek muazzam ahşap, cam ve metal çeşitliliği, neredeyse her renk veya malzeme şemasına uyum sağlayabilecekleri anlamına gelir. Bunun yerine rotayı gizlemek istiyorsanız, küçük ayak izleri diğer mimari özelliklerin arkasına saklanmalarını kolaylaştırır.

Toz Boya Süreci

Toz kaplamada, ilk yapışmayı sağlamak için hedef yüzeye elektrostatik olarak serbest akışlı kuru bir toz uygulanır. Tozlar, ilave pigmentler içeren termoset veya termoplastik polimerlerden üretilir.

Toz kaplama sadece çekici, dayanıklı ve uzun ömürlü bir kaplama değildir. Aynı zamanda koruyucudur, aşırı hava koşullarına, ısıya ve kimyasallara karşı oldukça dirençli olan güvenilir bir korozyon önleyici bariyer oluşturur. Ayrıca uygulama sürecinde istenmeyen duman veya yan ürünler açığa çıkmadığı için çevre dostudur.

Toz Boya Süreci

Toz boyama işleminde üç ayrı adım vardır:

1) Hazırlık

Yüzey hazırlığı en kritik adımdır çünkü dikkatlice yapılmazsa bitmiş kaplama pul pul dökülebilir. Yüzey yüzeye doğru sıyrılmalı ve% 100 pas, toz, yağ ve gresten arındırılmalıdır. Eski boya veya pası çıkarmak için çoğu metal yüzeyi hazırlamak için kumlama veya kumlama önerilen işlemdir. Gres ve yağlar en iyi çözücüde, sıvı banyolarda veya buhar kabinlerinde çıkarılır.

2) Tozun Uygulanması

Özel bir elektrostatik tabanca toza pozitif yük verir. Hedef uygun şekilde topraklandığı sürece, bu, tozun yüzeye yapıştığı anlamına gelir. Tabanca, genellikle bir DC bağlantısı için bir güç soketine, basınçlı hava beslemesi için bir girişe ve bir toz haznesine giden bir tüpe veya ekli bir toz haznesine sahiptir. Bir püskürtme kabini gelenekseldir, böylece toz boşaltma alanı uygun şekilde kaplanır ve ayrıca fazla püskürtülmüş tozu geri kazanmak ve geri dönüştürmek için kullanılır.

Öneri makale: Paslanmaz Çelik ve Tuzdan Arındırma makalesini de okumanızı tavsiye ederiz.

3) Kürleme

Polimerleri eritmek ve akıtmak için, kaplanmış nesnelerin yaklaşık 15-20 dakika 160 ° C ile 200 ° C arasında ısıtılması gerekir. Daha kalın çelik parçaların 20 dakikalık kürlenme süresine izin vermeden önce önceden ısıtılması gerekebilir. Daha küçük parçalar gazsız bir fırında iyileştirilebilirken, kızıl ötesi veya halojen lambalar genellikle daha büyük nesneleri iyileştirmek için kullanılır.

Kumlama, Kum Püskürtme ve Soda Püskürtme Arasındaki Fark

Medya püskürtme, imalattan sonra çeliği temizleme şeklimizdir. Çelik parçaları patlatmaya gittiğimizde birçok seçenek var ve hepsinin sunabileceği farklı bir şey var. Kum püskürtme, metalin yüzeyini temizleyecek veya değiştirecek yüksek hızda püskürtülen bir aşındırıcıyı kullanmak için kullanılan genel bir terimdir. Medya patlatma çeşitli efektler için kullanılabilir ve iş için belirli bir medyayı seçmeden önce ne yaptığınızı bilmek önemlidir.

Son yıllarda medya patlatma dünyasında yeni bir teknoloji ortaya çıktı. Soda patlatma, bazı çok benzersiz yetenekler sunar ve çevre için çok daha iyidir. Soda püskürtme, bir metalin yüzeyindeki kontaminasyonu gidermek için sodyum bikarbonat (kabartma tozu) kullanır. Ayrıca metali çıkarması kolay bir sodyum bikarbonat tabakası ile kaplar.

Bu makale, mevcut olan farklı medya patlatma türleri ve bunları GLW mühendisliğinde nasıl kullandığımız hakkında size bir fikir verecektir. Çelik yapıları patlatmanın tek bir doğru yolu yoktur, bu nedenle sağlam bir patlatma bilgisine sahip olmak gereklidir. İmalattan sonra çelik yapıların temizlenmesine ek olarak, birçok farklı yapıyı temizlemek için ortam püskürtme kullanılabilir. Patlatma sahada gerçekleştirilebilir, bu nedenle binalarınızın veya inşaat tesislerinizin güzelleştirilmesi gerekiyorsa, medya patlatma size orada da yardımcı olabilir.

Kum Püskürtme

"Kum püskürtme", "ortam püskürtme" ve "kum püskürtme" terimleri çoğu durumda birbirinin yerine kullanılabilir. Her durumda, kum püskürtme, bir nesne üzerinde basınçla çalışan bir ortamın kullanılmasını ifade eder. Medya patlatmada kullandığımız birçok farklı madde var ve hepsinin farklı etkileri var.

Kum Püskürtmede yaygın olarak kullanılan maddeler şunlardır:

Ezilmiş cam

Cam boncuk

Çelik kum

Çelik bilye

Alüminyum oksit

Plastik

Silisyum karbür

Karbonat

Seramik kum

Mısır koçanı

Ceviz kabuğu

Bakır cürufu

Yukarıdaki listeden de görebileceğiniz gibi, kum püskürtme için ortam seçimi söz konusu olduğunda sahip olduğumuz seçenekler oldukça fazladır. Her medyanın farklı bir etkisi olacaktır ve bazı durumlarda ihtiyaçlarınıza en uygun kombinasyonu bulmamız için deneyler yapmak gerekir.

Önerilen Makale: Paslanmaz Çeliğin Hijyenik Önemi makalesini de okumanızı tavsiye ederiz.

Son birkaç yıldır çevre dostu medya seçenekleri ortaya çıktı ve ceviz kabuğu ve mısır koçanı gibi şeyler birçok iş için yeşil bir alternatif sunuyor. Tüm bu medya seçeneklerinin derinlemesine tartışılması bir kitabı kolayca doldurabilir. Bu seçeneklerin çoğunun çeşitli boyutlarda mevcut olduğunu, böylece yalnızca medyayı değil, aynı zamanda gren boyutunu da hassas şekilde ayarlayabileceğinizi unutmayın.

Tüm bu patlatma ortamları faydalı olsa da, özellikle ikisinden daha ayrıntılı olarak bahsedeceğiz. Bu iki medya çok yararlı nitelikler sunar ve özellikle sizin için neler yapabileceklerinin farkında olmalısınız.

Shot Patlatma

Kumlama, metali temizlemek veya işlemek için bir nesneye yönlendirilmiş bir çelik bilye akışı kullanır. İki tür kumlama vardır; tekerlek patlatma ve hava patlatma. İki tür arasında müşteri açısından çok büyük bir fark yoktur ve hangi sürecin projeniz için en iyi olacağına karar vermenize yardımcı olabiliriz.

Metal parçaların temizlenmesine ek olarak, kumlama metali "zımparalar". Bu, malzemenin plastik olarak yayılması ve sıkıştırma gerilimi yaratması, böylece onu belirli kırılmalardan koruduğu bir işlemdir.

Diğer tür ortam kumlama, çekiçleme için kullanılabilir, ancak bu görev için kumlama son derece yaygındır. Çelik bilye kullanıldığından, püskürtülen nesneden temizlenecek çok az dağınıklık vardır ve atışın darbe mukavemeti diğer ortam türlerinden çok daha yüksektir. Bu aynı zamanda daha yüksek medya kurtarma oranlarına ve çekim için daha düşük bir maliyet harcamasına yol açar.

Soda Patlatma

Özel olarak hazırlanmış sodyum bikarbonat kullanmak size birçok ilginç özellik sunar ve temizlemesi açık ara en kolay ortam kumlama şeklidir. Patlatma sodası suda çözünür olduğundan, küçük parçalardan veya halka açık alanlardan temizlenmesi çok kolaydır. Bazı durumlarda bir sonraki yağmuru bekleyebilir ve işi Doğa Ana'nın yapmasına izin verebilirsiniz.

Özel üretilmiş parçalar söz konusu olduğunda, hızlı bir soda patlaması, ham çelik üzerinde bir sodyum bikarbonat tabakası biriktirecek ve mevcut olduğu sürece pas oluşumunu önleyecektir. Soda püskürtmenin olumsuz tarafı yumuşaklığıdır, bu nedenle çapak alma ve cüruf giderme için gerçekten doğru değildir.

Soda patlatma aynı zamanda ortam patlatmanın en çevreci şeklidir ve çevreyi anlamlı bir şekilde kirletmez. Yağları ve diğer kirleticileri temizlemek için mükemmeldir ve daha sonra suyla temizlenebilir. Çoğu durumda soda ıslahı zor olduğundan, medya maliyetleri biraz daha yüksektir. Kapak tarafında, soda püskürtme, temizleme maliyetlerinizi neredeyse sıfıra indirir. Bu harika bir patlatma yöntemidir ve her geçen gün popülaritesi artmaktadır.